Historie Farnese Vini

Het wijnhuis Farnese Vini

Het huis is ontstaan in de 16e eeuw toen de Oostenrijkse prinses Margherita, die getrouwd was met prins Farnese het gebied Ortona bezocht. De prinses was gecharmeerd van het gebied en besloot zich er te vestigen.

Bezig met zoeken...

Bezig met zoeken naar

Farnese Gran Cuvee Bianco

COCOCCIOLA een zeldzame inheemse druif uit Abruzzo.
Gran Cuvée Bianco Brut is samengesteld uit 100% Cococciola druiven, afkomstig uit de omgeving van  Rocca San Giovanni (Terre di Chieti).
kg

Farnese Gran Cuvee Rose

De Fantini Farnese Champagne Grote Cuvée Rosé wordt gekenmerkt door een granaatappel
kleur
kg

Farnese Vesevo Beneventano Flaghina

Farnese Vesevo Beneventano Flaghina
kg

Farnese Vesevo Greco Di Tufo

Farnese Vesevo Greco Di Tufo
kg

Farnese I Muri Negroamaro Puglia

Farnese I Muri Negroamaro Puglia
kg

Farnese I Muri Primitivo Puglia

Farnese I Muri Primitivo Puglia

100% primitivo. 100% Proefgarantie · Italiaanse topwijnen

kg

Farnese Zolla Malvasia Nera Salento

Farnese Zolla Malvasia Nera Salento
kg

Farnese Zolla Primitivo Merlot Puglia

Farnese Zolla Primitivo Merlot Puglia
kg

Farnese Zolla Salice Salentino

Farnese Zolla Salice Salentino IGP
kg

Farnese Zolla Primitivo Manduria Dop

Topper

Farnese Zolla Primitivo Manduria Dop

kg

Farnese Vesevo Taurasi doc

Farnese Vesevo Taurasi doc
kg

Farnese Edizone

Zachte persing van de druiven, maceratie-fermentatie gedurende 25 dagen, malolactische gisting in
eiken vaten en voor de leeftijd van 13 maanden.
kg

Opi Montepulciano d'Abruzzo Riserva DOCG

De Opi Montepulciano d 'Abruzzo Riserva van Farnese Vini uit de Italiaanse wijnstreek DOCG Montepulciano d' Abruzzo Colline
Teramane in Abruzzo is een harmonieuze, elegante en druivenrassen rode wijn.


kg

Farnese Zolla Primitivo Manduria Dop riserva

Een prachtig Primitivo met vatrijping Naast de ‘gewone’ Primitivo heeft dit wijnhuis nu ook de Zolla Primitivo di Manduria Riserva uitgebracht. Deze wijn heeft een rijping van 12 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten gehad.
kg
kg
kg

Farnese

Prinses Margherita gebruikte het landgoed helemaal voor wijnbouw en de wijnen van Farnese stonden al snel op de tafels van de belangrijkste Europese vorstenhuizen. De ligging en het klimaat deden haar besluiten om de rest van haar leven hier door te brengen en het landgoed geheel te wijden aan de wijnbouw. Ter ere van haar nagedachtenis hebben de nieuwe eigenaren van het landgoed de naam Farnese behouden.

Streek

De magnifieke heuvels, uitlopers van de machtige Abruzzen, huisvesten veel producenten van traditionele Montepulciano d' Abruzzo krachtige, maar soms toch ook wat zware wijnen. Tegenwoordig echter zien we ook huizen met meer zin om te experimenteren. Bij Farnese is men daar zeker ook liefhebber van, reden om hier onder andere ook Cabernet-druiven aan te planten. Daarnaast beschikt men over veel Sangiovese, een druif waarvan een gewone Montepulciano d' Abruzzo maar 15% mag bevatten. Deze druiven doen het hier verrassend goed en leveren wijnen op met veel fruit, room en een mooie diepe kleur. Het tekent de wil tot vernieuwing bij dit bedrijf, dat ook goed aan de weg timmert met zijn reguliere Montepulciano's.  We willen het authentieke en magische verhaal van dit stuk "land van licht en steen" in elke druppel wijn vertellen. Daarom kozen we voor twee expert-wijnmakers : Filippo Baccalaro en Teo D’Apolito. Na jarenlang onderzoek, vonden ze de beste en oudste wijngaarden in Manduria en Sava die, dankzij de specifieke ondergrond en het klimaat, de beste regio's zijn om de druivensoort Farnese-zolla-primitivo-merlot-puglia.Primitivo te telen.

Ondergrond

De ondergrond is er fel baksteen-rood en is rijk aan ijzer, heeft goede afwatering en is afkomstig van de onderliggende kalksteen. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht en de zeebries zorgen voor het ontwikkelen van de aromas in de druiven, de warmte van de zon droogt de druiven uit en verhoogt de hoeveelheid suiker. Om het verschil te maken, zorgen we voor elk detail, we volgen elk stadium van de oogst zorgvuldig op: de druiven worden manueel geplukt in de vroege ochtend, nog voor zonsopgang, om de beste aromatische complexiteit te verzekeren. De goede druiven worden dan naar de kelder gebracht waar het proces wordt verder gezet onder het toeziend oog van onze wijnmakers. Bij de inheemse rode druivensoorten is er de Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera en de Verdeca voor de witte druivensoort. De toekomstige projecten van het bedrijf en zijn partners omvat ook de wens om de onbekende druivensoorten van Salento meer bekendheid te geven, om de Puglia regio over de hele wereld te promoten.

Vesevo

Vesevo is de oude naam van de vulkaan Vesuvius. Met zijn spectaculaire uitbarstingen, gaf hij leven aan de grond die vandaag voor de rijkheid zorgt in de wijnen van het domein. Het is hier, in het hart van Campania, dat Vesevo de beste wijnen produceert, elk van hen is een symbool voor het succes van de regio. De internationaal erkende kwaliteit van de wijnen is het resultaat van hard werken en de onderzoeken van het technische team van Vesevo, dat bestaat uit oenoloog Dennis Verdecchia, Alberto Antonini en Antonio Melone. Samen brengen ze traditionele waarden en moderne technologie samen bovenop het respect voor de aarde waar ze opgroeiden.