Historie Donelli Vini

Donelli Vini S.P.A


Het was in 1915 dat Adolfo Donelli besloot om zijn passie om te zetten in een eigen wijnhuis.

 

Bezig met zoeken...

Bezig met zoeken naar

Lambrusco Amabile Reggiano

Lambrusco Amabile Reggiano

Wat is Lambrusco ? “De verrassend andere bubbel”. Lambrusco is een Italiaanse druif uit Emilia-Romagna en een klein gebied in Lombardije.

kg

 

De Fles:

Deze speciale fles werd ontworpen door Sergio Scaglietti, hij ontwierp ook diverse modellen van het welbekende automerk Ferrari. Voor zijn goede vriend Antonio Giacobazzi ging hij deze uitdaging graag aan en het resultaat mag er zijn. Een buitengewone prestatie van de vriendschap tussen twee sterk verbonden personen met hun geboortestad Modena en diepe liefde voor Ferrari en mooie wijnen.

Donelli

De flessen die in de kelder bij zijn huis lagen opgeslagen, waren niet langer voldoende om aan de groeiende vraag te voldoen.
Elke fles van Donelli bevat het verhaal van een gebied, van een gezin en zijn passie en met elk glas beleefd men het onbetaalbare plezier van het proeven van de druif met zijn eeuwenoude traditie.
De bekwame vinificatie technieken zijn het onnavolgbare resultaat van de verfijning door de eeuwen heen, door generaties van wijnmakers die altijd dezelfde missie hebben nagestreefd. Het creëren/ produceren van hoogwaardige wijnen. Er was geen gebrek aan enthousiasme en innovatie, de Lambrusco’s van Donelli werden al snel ontdekt buiten de grenzen van Italië ( Reggio Emilia ) en zorgden voor een explosieve groei.

Lambrusco

 De mythe dat de goden Griekenland verkozen en godinnen, zoals Sophia Loren, zich Italië lieten bevallen, blijkt een misvatting. Ook de Goden hebben op enig moment Italië aangedaan; in ieder geval hebben ze daar een ware godendrank achtergelaten. Denk u eens in een heerlijke volle rode wijn met een heel subtiel licht zoetje, een sprankelend bubbeltje en maar 9% alcohol. Dat betekent een heerlijk glas zonder zorgen ! 

DonelliLambruscoLandschap