Historie Villa Maria

Villa Maria is in 1961 opgericht door Managing Director George Fistonich

Bezig met zoeken...

Bezig met zoeken naar

Villa Maria Sauvignon Blanc

kg

Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir

kg
Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir

Villa Maria

Door zijn enthousiasme won Villa Maria als snel heel veel prijzen,
zowel in Nieuw Zeeland als daarbuiten.
Vanaf het begin werd er binnen Villa Maria op gelet om de regionale verschillen goed terug te
laten komen in de wijnen.
Binnen Villa Maria werken getalenteerde mensen die een grote passie hebben voor het produceren
van kwaliteitswijnen.
Alle wijngaarden die gebruikt worden worden dan ook heel specifiek uitgezocht om alleen de
beste toe te laten. Binnen Villa Maria wordt er constant op gelet om de kwaliteit te verbeteren.

Wijnstreek

Marlborough is dé wijnstreek van Nieuw-Zeeland.
In de overvloedige jaargang 2011 werd hier 74,5% van alle wijn van Nieuw-Zeeland geproduceerd!
Marlborough is ook de streek waar het moderne succes begon, met de ontdekking van de mogelijkheden
van de sauvignon blanc. Deze populaire Loire-druif vond hier een tweede thuis.
Met dank aan het koele klimaat, ongeëvenaard in de Nieuwe Wereld.

1979

De eerste Sauvignon blanc kwam op de markt in 1979. Het bleek een schot in de roos,
en precies wat Marlborough nodig had. Door de populariteit van wijnen uit Sancerre
en Pouilly-Fumé stond deze druif bij wijnliefhebbers hoog aangeschreven.
Marlborough produceert een bijzonder type Sauvignon blanc, met een grote aromatische intensiteit
en een opmerkelijke grassigheid. Waarom krijgt de Sauvignon hier zijn bijzondere karakter? Wie
het klimaat bekijkt, ziet belangrijke overeenkomsten tussen de Loire en Marlborough.
Zoals het verschil in temperatuur tussen dag en nacht. In Marlborough is dat zo’n 11 graden,
in Sancerre rond de 10 graden, dus ietsje minder. Marlborough overtroeft de Loire ook met de lengte
van het groeiseizoen. Voor de sauvignon eigenlijk een soort thuiskomen,
en dat proef je in deze heerlijke, getypeerde wijn.