Al vier generaties is de familie Brotte gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige Rhône wijnen.
In 1931 realiseert Charles Brotte, oprichter van Maison Brotte in Châteauneuf-du-Pape,
de eerste bottellijn van het dorp.
Mede daar door kon hij wijnliefhebbers over de hele wereld kwaliteitswijnen bieden,
die representatief zijn voor de stijl en het karakter van de regio.
Dankzij vroege exporten in de jaren 50, is het huis inmiddels vertegenwoordigd in 95 landen.
Vandaag de dag is Maison Brotte een dynamische wijnmakerij met 80 hectare eigen wijngaard.
Het in 2014 totaal gerenoveerde Brotte wijnmuseum, ligt in het centrum van Châteauneuf-du-Pape.
Sinds de opening in 1970 komen er 25.000 bezoekers van over de hele wereld, per jaar.
Laurent Brotte, kleinzoon van de oprichter, runt nu het huis, met zijn vrouw en zonen.
In 2015 hebben hun landgoederen het Terra Vitis Franse milieukeurmerk gekregen, van “de wijnstok tot de fles”.
In 1952, onder de signature van Père Anselme, creëerde Charles Brotte in samenwerking met lokale Provencaalse glas- en keramische ambachtslieden, de unieke fles van la Fiole. De vorm van de fles staat voor de gedraaide wijnstokken, deze zijn typisch voor deze streek als gevolg van hun constante strijd tegen de mistralwind. La Fiole, “Phiala” in het latijn, verwijst naar een “kostbare fles”. De fles is exclusief en enkel dit wijnhuis mag deze speciale flesvorm gebruiken. We wilden het concept van de wereldberoemde ‘ La Fiole du Pape’ uitbreiden door hem nog toegankelijker te maken zonder iets van zijn kwaliteit in te boeten. Met dit in gedachten, hebben we de hoogste kwaliteitswijn van de Côte de Rhône gekozen om een wijn met constante hoge kwaliteit te bekomen.