Historie Can Bas

 

Can Bas

CAN BAS

In 2011 kocht Pere Ventura zijn tweede landgoed in Penedès

Can Bas is gelegen in Subirats, centraal Pendès ( onderdeel van de provincie Barcelona).

Bezig met zoeken...

Bezig met zoeken naar

Can Bas Xarrel lo

Can Bas Xarrel lo wit is een verfijnde en levendige wijn met een fis en zacht karakter
kg

Can Bas Muscat

Een jonge frisse wijn, een terras en een bordje tapas, meer heeft men in de zomer niet nodig.
kg

Can Bas Cabernet Sauvignon

een delicate, maar goed uitgebalanceerde rode wijn met toetsen van rood fruit.
kg

Can Bas La Creu wit

De wijn stokken van La Creu zijn in 1994 geplant in het midden van hun landgoed
kg

Can Bas La Capella rood

het intensieve werk van de boeren en oenologen en van de omgeving die allemaal een unieke persoonlijkheid hebben.
Can Bas is een plaats maar ook een idee; misschien zelfs een passie.
kg

Can Bas La Romana wit

Dit is de topwijn van het domein.
Een mooi alternatief voor witte
top-Bourgogne.

kg

Can Bas Monreal rood

Can Bas Monreal rood De wijnrank draagt de naam van de familie die al eeuwen het onderhoud er voor doet.
Dankzij de kleiachtige bodem en de kalkhoudende grond is een wijn voor een bijzondere dag.
kg

De focus

Bij Can Bas is het herstellen van de oude glorie van het domein

door gebruik te maken van een duurzame agricultuur met als

doel : wijnen van deze terroire bekomen die specificieke kenmerken hebben.

Historisch wijndomein

Can Bas is een historisch wijndomein dat zich situeert in het hart van de Penedès regio, in Noord-Oost Spanje. Het is de plaats waar wijnstokken al meer dan 2000 jaar
gecultiveerd worden. Hun wijnen tonen sterkte en authenticiteit, afkomstig van de druiven van hun eigendom, het intensieve werk van de boeren en oenologen en van de omgeving die allemaal een unieke persoonlijkheid hebben.

De focus

bij Can Bas is het herstellen van de oude glorie van het domein door gebruik te maken van een duurzame agricultuur met als doel wijnen van hun terroire bekomen die de kenmerken hebben.
Can Bas is een historisch wijndomein, gesitueerd in het hart van de Penedès regio, in Noord-Oost Spanje. Het is de plaats waar wijnstokken al meer dan 2000 jaar gecultiveerd worden.
Hun wijnen tonen sterkte en authenticiteit afkomstig van de druiven van hun eigendom, het intensieve werk van de boeren en oenologen en van de omgeving die allemaal een unieke persoonlijkheid hebben.
Can Bas is een plaats maar ook een idee; misschien zelfs een passie. Het is een manier van wijn maken, van een landschap te creëren en van mensen een ziel te geven.samen met de stempel van de wijnbouwer specialist en bioloog Laurent Corrio.Oppervlakte wijngaard : 60.5 haOprichting van het landgoed

Can Bas is een historisch wijndomein dat zich situeert in het hart van de Penedès regio, in Noord-Oost Spanje. Het is de plaats waar wijnstokken al meer dan 2000 jaar
gecultiveerd worden. Hun wijnen tonen sterkte en authenticiteit, afkomstig van de druiven van hun eigendom, het intensieve werk van de boeren en oenologen en van de omgeving die allemaal een unieke persoonlijkheid hebben.
Can Bas is niet alleen een plaats maar ook een idee; misschien zelfs een passie. Het is een manier van wijn maken, van een landschap te creëren en van mensen.
Een ziel te geven dit samen met de stempel van de wijnbouwer specialist en bioloog Laurent Corrio.
De totale oppervlakte van de wijngaard : 60.5 ha 

Terroir en wijngaard

Domini Can Bas is gelegen in het hart van de Penedès, ten zuiden van Barcelona, aan de voet van de Montserrat berg.
Niettegenstaande het grootste gedeelte van de grond hier bestaat uit  krijtlagen en klei, is onze grond vrij complex met
verschillende aspecten en dieptes gaande van 50 tot 180 cm.
Onze wijnstokken volgen een sporensnoeisysteem : de cordon Royat snoei wordt gebruikt voor de jonge wijnstokken terwijl de
Gobelet snoei wordt toegepast bij de oudere stokken.

Can BasCan BasCan Bas

De  filosofie  van de wijnbouw

Onze filosofie bestaat eruit om de wijngaarden te beheren met een maximum respect voor de omgeving.  We hanteren een beleid van minimale tussenkomst,
zorg dragend voor ieder perceel  en het behoud van de eigenheid van elke soort. Gedurende het hele jaar werkt een professioneel team in de wijngaard. 
Alles gebeurt met de hand, want op deze manier tracht met schimmelinfecties te voorkomen.

Oogst

De oogst is voor ons het belangrijkste,  deze is gericht op het produceren van gezonde druiventrossen die een goed niveau van zuurtegraad
combineren met een optimale rijpheid.

De filosofie van de wijnbereiding

Ons doel is om een frisse, evenwichtige wijn met een zuiverheid aan fruit te creëren. We passen onze variëteiten aan aan de verschillende bodems en
microklimaten, zodat ze hun eigen typische karakter volledig kunnen uitdrukken. Alhoewel het een moeilijker proces is om te beheren gebeurt
de vinificatie of wijnbereiding alleen met inheemse gisten.  Hierdoor krijgen onze wijnen meer diepte en complexiteit.