La Quintinye Vermouth Royal
Rouge
Blanc
Extra Dry
Hoewel de naam anders zou kunnen vermoeden, is het merk pas sinds 2013 op de markt.
De vermout is vernoemd naar Jean-Baptiste de la Quintinye; botanist van koning
Lodewijk de XIVde in Versailles. Het wordt geproduceerd in de Cognac streek.
rond de wijngaard en de wijn, met een vermenging van smaken die alleen wij toepassen.
De druif, in al haar waardigheid, vormt, van bloem tot rijpe vrucht, de kern van al onze creaties.” Jean-Sébastien Robicquet.
Fris en tonisch met noten van bloemen en van citroen en de ongeëvenaarde smaken van Pineau.
De Quintinye Extra Dry wordt gesublimeerd door een boeket van 27 planten en kruiden,
een selectie van witte wijnen en een witte Pineau de Charentes waarbij aroma’s van bloemen en citrusvruchten domineren.
Zacht en verfijnd, de smaak van rijpe gele vruchten wordt onthuld in aroma’s van brioche met kruidige noten.
De subtiele combinatie van 18 planten en van witte wijnen die werden geassembleerd tot een witte Pineau des Charentes toveren
de Quintinye Blanc om tot een weelderige, ronde en fijne nectar met aroma’s van frisse citroen en gele vruchten.
Rijk en krachtig met aroma’s van karamel, bittere vanille en kruiden en een zeer lange afdronk.
La Quintinye Rouge, een creatie op basis van een selectie van 28 planten en kruiden en van de assemblage van witte wijnen en
rode Pineau des Charentes, maakt een complex en weelderig boeket van aroma’s vrij.
Dankzij noten van vanille en kruiden, heeft hij een buitengewoon lange afdronk.