Salentein Numina Chardonnay

Salentein
7798074863449
excl Verzendkosten kg
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Salentein Numina Chardonnay

Elegant, Fruitig, Zacht

PRODUCTOMSCHRIJVING

De kleur van deze Numina is diep goudgeel met een vleugje lichtgroen. In de neus frisse en intense aroma’s van rijpe ananas, witte perzik en jasmijn. In de mond ontplooit zich een breed palet met een romige aanzet en mooie natuurlijke zuren, afgerond met een lange afdronk. Een bloemige, fruitige en minerale Chardonnay.

LIGGING

De naam van de wijngaard voor de Numina wijn is 'El Oasis'. Deze wijngaard is
het laag gelegen, maar heeft zo wel een lang groeiseizoen, dit komt naar voren in het zacht fruitige karakter van de wijn.

WIJN EN SPIJS

Heerlijk bij zeebaars met linzen, maar bij de Italiaanse klassieker Vitello Tonato is deze Numina Chardonnay echt subliem!

VINIFICATIE

De Numina Chardonnay krijgt een gedeeltelijk malolactische vergisting, appelzuur wordt omgezet in melkzuur en dit geeft de wijn zijn zachtheid. Verder ondergaat de wijn ook een rijping op de 'lie', wat hem een iets bloemige toets geeft.

Herkomst : Vineyard Salentein, Valle'El Oasis'de Uco - Mendoza, Argentinie
Druivenras : Chardonnay
Smaak : In de mond ontplooit zich een breed palet met een romige aanzet en mooie natuurlijke zuren, afgerond met een lange afdronk
Geur : In de neus frisse en intense aroma’s van rijpe ananas, witte perzik en jasmijn.
Kleur : Diep goudgeel met een vleugje lichtgroen.
Serveren bij : Heerlijk bij zeebaars met linzen, maar bij de Italiaanse klassieker Vitello Tonato is deze Numina Chardonnay echt subliem
Temperatuur : 8 - 10 °C