Salentein Barrel S Malbec

Salentein
7798074860325
excl Verzendkosten kg
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Salentein Barrel S Malbec

Fruitig, Hout gelagerd

PRODUCTOMSCHRIJVING

U kunt zich bij deze wijn verheugen op een prachtig mooie lange afdronk, maar wacht! Geniet eerst van de heerlijke geuren en aroma's van rood fruit, bramen, pruimen, chocolade en vanille. Deze malbec uit de Salentein Barrel Selection serie heeft een mooie body en fruitig karakter.

LIGGING

De wijnmaker van Salentein heeft de luxe om te kiezen uit verschillend wijngaarden voor de Barrel Selection. Zo heeft hij de keus tussen het 'El Oasis estate' en het 'La Pampa estate' met dit verschil dat de laatst genoemde wijngaard ruim 200 meter hoger gelegen is. De druiven van 'La Pampa' rijpen onder koelere omstandigheden en ontwikkelen andere aroma's, dit geeft de wijn meer complexiteit.

WIJN EN SPIJS

De ideale malbec voor bij gegrilde vleesgerechten zoals hazenpeper. Probeer deze Barrel Selection ook lekker na de maaltijd, bijvoorbeeld met harde kazen.

VINIFICATIE

Naast het hout gelagerde karakter van de wijn mag het toegankelijke fruit karakter niet verloren gaan, daarom past met 'rack and return' toe tijdens het vergistingsproces. Bij deze techniek worden de schillen uit de wijn gezeefd en vervolgens weer gemengd met het sap, dit voorkomt een 'harde' extractie van scherpe tannine en bitters.

Herkomst : Vineyard Salentein ,'El Oasis estate' en het 'La Pampa estate' met dit verschil dat
de laatst genoemde wijngaard ruim 200 meter hoger gelegen is - Mendoza, Argentinie
Druivenras : Malbec
Smaak : U kunt zich bij deze wijn verheugen op een prachtig mooie lange afdronk, maar wacht. Geniet eerst van de heerlijke geuren.
Geur : Geniet eerst van de heerlijke geuren en aroma's van rood fruit, bramen, pruimen, chocolade en vanille.
Kleur : Helder, dieprode kleur
Serveren bij : De ideale Malbec voor bij gegrilde vleesgerechten zoals hazenpeper. Probeer deze Barrel Selection ook lekker na de maaltijd, bijvoorbeeld met harde kazen.
Temperatuur : 16 - 18 °C