Bij aankoop van 6 flessen korting

Salentein Numina Malbec

Salentein
7798074869311
excl Verzendkosten kg
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Salentein Numina Malbec

Fruitig, Intens, Krachtig, Kruidig

PRODUCTOMSCHRIJVING

Deze Malbec in de Numina Serie is helder donkerrood van kleur en is intens en uitgesproken. Met tonen van rood en zwart fruit, chocolade, vanille en tabak. Deze bijzondere monocépage heeft mooie tannine en
hints van vanille in een lange zachte afdronk.

LIGGING

De Malbec doet het erg goed in een warm en lang groeiseizoen, 'El Oasis' biedt deze omstandigheden en geeft de kans aan de druiven om een volledige aromatische en fenolische rijpheid te verkrijgen. De bodem is iets arm in organische materie, dit dwingt de druivenstok juist om te wortelen in diepere grondlagen en dit heeft een positief effect op de aromaontwikkeling in de druif.

WIJN EN SPIJS

Deze Malbec past fantastisch goed bij mooie wildgerechten of gegrild rood vlees, maar is ook heerlijk met oude kaas.

VINIFICATIE

Met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd komen de druiven voor deze Numina aan in de wijnkelder, hier krijgen de druiven eerst een koude inweking. Tijds de vergisting komt de most bovenop het sap te drijven, door het sap weer over de most te hevelen wordt een maximale extractie verkregen en komen alle mooi krachtige fruitsmaken en tannine in de wijn terecht.

Herkomst : Vineyard Salentein, Valle de Uco - Mendoza, Argentinie
Druivenras : Malbec
Smaak : Intens en uitgesproken, Met tonen van rood en zwart fruit
Geur : Geniet eerst van de heerlijke geuren en aroma's van rood en zwart fruit, chocolade, vanille en tabak. Deze bijzondere monocépage heeft mooie tannine en hints van vanille.
Kleur : Helder, donkerrode kleur
Serveren bij : Deze Malbec past fantastisch goed bij mooie wildgerechten of gegrild rood vlees, maar is ook heerlijk met oude kaas.
Temperatuur : 16 - 18 °C