Brotte Côte Rôtie Les Murets

Brotte Cote-rotie-les-murets
3217661029302
excl Verzendkosten kg
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
Vraag een offerte aan
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Een absolute topwijn binnen de complexe, krachtige en volle wijnen. Intens geconcentreerd warm purperrood/zwart.

Maison Brotte, een familiebedrijf wat al vier generaties onafhankelijk is, werd in 1931 in Châteauneuf-du-Pape opgericht door Charles Brotte, een van de pioniers van wijnbotteling in de Rhône-vallei. De wijngaardactiviteiten zijn onder het merk La Fiole ontwikkeld dankzij de introductie van de Châteauneuf-du-Pape "La Fiole du Pape" wijn , een originele en exclusieve fles die in 1952 is vervaardigd. Vandaag de dag is deze fles in Châteauneuf-du-Pape de meest populaire, wat de Maison BROTTE de leider van zijn appellatie maakt.
Intens geconcentreerd warm purperrood/zwart. Walmend rijk van geur vol donker bosfruit, kirsch, cacao en nobel nieuw eiken. Uiterst geconcentreerd van smaak met fluwelig vette vleeskersen, vers gemalen peper en truffel in de dop. Met impressies van sinas, framboos, garrigue en ceder. Kolossale krachtpats Côte-Rotie die alleen nog maar beter gaat worden 100% Syrah. 12 maanden gerijpt op Franse eiken vaten.De wijnstokken die voor deze cuvée zijn geselecteerd, strekken zich over de gemeente Ampuis uit op zeer steile hellingen
en dalen tot 40%. De grond is graniet bedekt met mica-schist en gneiss op het oppervlak.
Dit geeft het de eigenaardigheid van de meest schistose bodem van de regio, die kenmerkend is voor deze benaming.
Hier krijgen we de perfecte bodem voor syrah: arme bodem, frisheid en zonneschijn.
Deze druivensoort is dus beperkt in opbrengst en kan een perfecte rijpheid bereiken om al haar complexiteit en fruit uit te drukken.
Drinken vanaf 2017, oplegbaar tot 2028.
Herkomst : Rhone, Frankrijk
Druivenras : Syrah
Smaak : Uiterst geconcentreerd van smaak met fluwelig vette vleeskersen, vers gemalen peper en truffel in de dop. Met impressies van sinas, framboos, garrigue en ceder. Kolossale krachtpats Côte-Rotie die alleen nog maar beter gaat worden 100% Syrah. 12 maanden gerijpt op Franse eiken vaten. De wijnstokken die voor deze cuvée zijn geselecteerd, strekken zich over de gemeente Ampuis uit op zeer steile hellingen en dalen tot 40%. De grond is graniet bedekt met mica-schist en gneiss op het oppervlak. Dit geeft het de eigenaardigheid van de meest schistose bodem van de regio, die kenmerkend is voor deze benaming. Hier krijgen we de perfecte bodem voor syrah: arme bodem, frisheid en zonneschijn. Deze druivensoort is dus beperkt in opbrengst en kan een perfecte rijpheid bereiken om al haar complexiteit en fruit uit te drukken. Drinken vanaf 2017, oplegbaar tot 2028.
Geur : Walmend rijk van geur vol donker bosfruit, kirsch, cacao en nobel nieuw eiken.
Kleur : Intens geconcentreerd warm purperrood/zwart.
Serveren bij : Is heel gepast met geroosterd lam, eend met wintergroenten, rundsvlees met gebakken aardappelen. Past ook perfect bij de iets sterkere kazen en zelfs bij chocolade brownies.
Temperatuur : 17 - 18 °C