Franse wijnen

Bezig met zoeken...

Bezig met zoeken naar

Alma Cersius Guillaume Aurele Chardonnay met schroefdop

 Guillaume Aurele Chardonnay met schroefdop

kg

Alma Cersius Guillaume Aurele Viognier met schroefdop

Guillaume Aurele Viognier met schroefdop
kg

Alma Cersius Guillaume Aurele Cabernet Sauvignon met schroefdop

Guillaume Aurele  Cabernet Sauvignon met schroefdop

kg

Alma Cersius Guillaume Aurele Merlot met schroefdop

Guillaume Aurele  Merlot met schroefdop 

kg

Alma Cersius Guillaume Aurele Rose met schroefdop

Cersius Guillaume Aurele rosé met schroefdop        
kg

Alma Cersius Felin noire Premium Rouge

Félin noir vertegenwoordigt het evenwicht van de terroirs, het triggert de zintuigen, geeft kracht aan de rust. Op het eind is het een gebrul van tevredenheid.
kg

Alma Cersius Felin noire Premium Blanc

Félin noir vertegenwoordigt het evenwicht van de terroirs, het triggert de zintuigen, geeft kracht aan de rust. Op het eind is het een gebrul van tevredenheid.
kg

Alma Cersius Secret Rouge

Secret Rouge is een product van de oudste, authentieke Alma Celsius wijngaarden. In de grond en wortelstokken ligt het geheim van de tijd besloten:
kg

Alma CersiusTerra Patres

Schitterend wijngeschenk met 6 paradepaardjes van Alma Cersius.
kg

Brotte Pere Anselme La Fiole Wit

Brotte Pere Anselme La Fiole Wit
kg

Brotte Pere Anselme La Fiole Rood

Pere Anselme La Fiole Rood
kg

Brotte Pere Anselme La Fiole Chateauneuf du pape

Pere Anselme La Fiole Chateauneuf du pape
kg

Brotte Pere Anselme La Fiole Chateauneuf du pape 1.5

Brotte Pere Anselme La Fiole Chateauneuf du pape 1.5

kg

Brotte Pere Anselme La Fiole Rose

Pere Anselme La Fiole Rose.  Al vier generaties is de familie Brotte gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige Rhône wijnen.
kg

Brotte Pere Anselme La Fiole Reserve Rood

De creatie van deze unieke fles was zo’n briljant idee dat La Fiole du Pape  met haar geraffineerde allures, vandaag de dag in 5 continenten en in meer dan 90 landen, duizenden fijnproevers ieder jaar weer weet te verleiden.

kg

Brotte Versant Dore Condrieu

Het wijngebiedje Condrieu ligt vlak ten zuiden van Lyon en is dus één der noordelijkste van de Côtes du Rhône. Omdat het oppervlak van Condrieu heel klein is en de vraag naar deze bijzondere wijn zeer groot, spreken velen wel over deze wijn, maar is slechts voor enkelen het geluk weggelegd om hem één keer in hun leven te mogen proeven.
kg

Brotte Côte Rôtie Les Murets

Een absolute topwijn binnen de complexe, krachtige en volle wijnen. Intens geconcentreerd warm purperrood/zwart.
kg
kg

Brotte Gigondas La Maresque

“LaMarasque”: de naam van een kers van topkwaliteit, die bekend is van de Marasquin likeur. Een eerbetoon aan het unieke kersenlikeuraroma van deze wijn.

Brotte Chateauneuf du Pape Hauts Barville Rouge

Het is een krachtige robijnrode wijn met een heerlijk kruidig en vineus aroma met rood fruit en een volle en mooi uitgerijpte smaak.
kg
kg

Moreau Champagne Brut

Moreau Champagne Brut
kg

Moreau Champagne Brut Rose

Moreau Champagne Brut Rose
kg

Moreau Champagne Demi Sec

Moreau Champagne Demi Sec
kg

Frankrijk

Wijnstreek Frankrijk

Inleiding

In Frankrijk zijn tal van wijnstreken te onderscheiden, die allemaal hun eigen specifieke soorten wijn produceren. Deze moeten weer aan strikte eisen voldoen, zodat zij als wijn uit de betreffende streek op de markt mogen worden gebracht. De meest algemene, speciaal hiervoor in het leven geroepen, kwalificatie is de 'Appellation d'origine contrôlée' (A.O.C.). Deze kwalificatie vermeldt de druivenrassen die toegestaan zijn, de maximale wijnproductie per hectare wijngaard, het minimale alcoholpercentage en de technieken die bij de productie worden toegepast. Zodra een wijn binnen de A.O.C. een hogere kwaliteit heeft, kan aan de naam een meer specifieke aanduiding (streek-, dorp- of châteaunaam) worden toegevoegd. Een andere aanduiding is 'Vin délimité de qualité supérieure'(V.D.Q.S.). Deze globale aanduiding geeft een wijn aan die een iets geringere kwaliteit kan hebben dan de A.O.C.-wijn. Hiervoor gelden diverse regels, die vaak minder stringent zijn dan de regels die voor de A.O.C.-norm gelden.

Nog een specifieke kwalificatie is de 'Vin de pays'. Deze term moet niet verward worden met de benaming 'vin du pays', dat gewoon 'landwijn' betekent en niks zegt over de kwaliteit van de wijn. Om voor deze aanduiding in aanmerking te komen, moeten de wijnen aan bepaalde voorwaarden voldoen en, net als de andere categorieën, zijn ze aan proeftechnisch onderzoek onderworpen. De meest eenvoudige wijnen in Frankrijk zijn de 'Vins de consommation courante' (V.C.C.); de eenvoudige tafelwijnen ('vins du table'). Dit betekent overigens niet dat deze eenvoudige wijnen per definitie slecht zijn. Voor de wijnproducenten biedt deze benaming meer vrijheid voor wat betreft de vervaardiging van hun wijnen. Ze hoeven immers niet te voldoen aan de eisen die verbonden zijn aan de hierboven vermelde kwalificaties.

De Franse wijnstreken:

Alsace
Bordeaux
Bourgogne
Champagne
Languedoc
Loire
Rhône
Roussillon
Vin de Pays
Zuidwesten