Brotte Pere Anselme La Fiole Rood

Pere Anselme La Fiole Cotes du Rhone rouge
3217661015343
excl Verzendkosten kg
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Pere Anselme La Fiole Rood

Het was in 1952, toen Elisabeth II haar vader George VI opvolgde en toen de helden van WO II, Dwight “Ike” Eisenhower de 34 ste president van de Verenigde Staten werd, dat Charles Brotte in het hart van de wijngaard van Châteauneuf du Pape onze fles Fiole Originale creëerde.

De druiventrossen worden ,nadat ze ontdaan zijn van de steeltjes, gekneusd om op die manier een beter evenwicht te creëren. Iedere druivensoort wordt gescheiden afgewerkt tot wijn. Na de vergisting volgt er nog een inweking van ongeveer 20 dagen. De malolactische gisting gebeurt in betonnen vaten. Een traditionele rijping in 100 jaar oude eiken vaten. Er volgt een zeer strenge wijnselectie en een nauwkeurige blending om een constant smaakprofiel te bekomen

Herkomst : Rhone, Frankrijk
Druivenras : Grenache, Syrah
Smaak : In het begin krijg je een ruime, frisse, soepele fruitsmaak met toetsen van kleine zwarte bessen en zoethout. Een lange en aangename afdronk.
Geur : Fruitig en gekruid boeket met tonen van zwarte bessen en pruimen.
Kleur : Diep, helder robijnrood
Serveren bij : Is heel gepast met geroosterd lam, eend met wintergroenten, rundsvlees met gebakken aardappelen. Past ook perfect bij de iets sterkere kazen en zelfs bij chocolade brownies.
Temperatuur : 17 - 18 °C