Brotte Pere Anselme La Fiole Wit

Pere Anselme La Fiole
excl Verzendkosten kg
    Levertijd:3-5 dagen
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Brotte Pere Anselme La Fiole Wit

Grote complexiteit met toetsen van abrikoos en perzik

Lichte directe persing ( pneumatische pers). Koude débourbage ( eerste afheveling van het ongegiste druivesap, ontdaan van onzuiverheden, bladre+sten, steeltjes etc..) gedurende een nacht bij een temperatuur van 10°C. De fermentatie vindt plaats in thermogereguleerde roestvrije stalen tanks bij 16-18°C. Er gebeurt geen tweede gisting, dit om de frisheid van de witte wijn te bewaren. De rijping duurt ongeveer 6 maanden. Het bottelen wordt gerealiseerd in de maanden maart, april na de wijnoogst.

Herkomst : Rhone, Frankrijk
Druivenras : Grenache blanc, Clairette, Viognier 13.5% vol.
Smaak : Grote complexiteit met toetsen van abrikoos en perzik. Deze wijn vertoont een excellente frisheid
Geur : Aroma’s van exotisch fruit, witte bloemen en citrusvruchten
Kleur : Bleek, geel met groene toets
Serveren bij : Kan geserveerd worden als aperitief maar past ook perfect bij kip of rivierkreeft, zwezeriken met morieltjes, gestoofde peertjes, vanille millefeuilles en abrikozentaart.

Temperatuur : 11 °C